O Nama

Modea d.o.o.

– je firma osnovana 2012. godine. Proizvodnja namještaja postaje naša primarna djelatnost od 2014. godine. Moderno, Kvalitetno, Udobno su 3 osobine koje odlikuju svaki naš proizvod!

Proizvodni pogon
Korištenjem najkvalitenijih materijala u našoj proizvodnji uspjevamo zadovoljiti sve potrebe krajnjih kupaca naših proizvoda. 
DIZAJN
Digitalna priprema

Proizvodnja namještaja započine DIZAJNOM. Korištenjem najsavremenijih programa za dizajn vršimo pripremu proizvoda prije njihove izrade. Svaki element proizvoda je višestruko provjeren i virtualno testiran prije nego što dobije "zeleno svijetlo" za početak proizvodnje.
Sam taj proces doprinosi boljoj kvaliteti i većoj dugotrajnosti naših proizvoda.
Također odjel dizajna radi pripremu svih sastavnih materijala proizvoda.

1
NABAVKA
Opskrba

Odjel zadužen za opskrbu proizvodnje svim potrebnim repro-materijalima koji se koriste prilikom izrade. Funkcionisanje ovog odjela je od ključne važnosti za čitav proces, te je isti povezan sa svim ostalim odjelima.

2
STOLARIJA
Polazište proizvodnje

Odjel u kojem se vrši priprema svih drvenih dijelova namještaja, od rezanja masivnih dijelova, mekog i tvrdog drveta, do ručne obrade i obrade iverice na CNC mašinama.

3
LAMERAJ
Sklapanje dijelova

U ovom odjelu se sklapaju pripremljeni dijelovi drveta i iverice u jednu cjelinu. Na sklopljene elemente se pričvršćavaju najkvalitetniji mehanizmi (za proizvode koji imaju mehanizam) te gurtne i opruge koje se koriste kao noseći elementi sjedišta i naslona čime se povećava funkcionalnost, udobnost i kvalitet.

4
PRIPREMA
Konstrukcija + Spužva

Odjel pripreme vrši obradu svih "mekih" materijala (spužve, HR pjene itd.), te spajanje pripremljenih "oblika" sa konstrukcijom proizvoda. Sve dodirne tačke konstrukcije sa štofom se oblažu zaštitnim materijalom radi očuvanja samog štofa i kvalitete konačnog proizvoda.

6
ŠIVAONA
Štepanje

Zaseban odjel proizvodnje u kojem se vrši priprema vanjskih materijala proizvoda. Proces šivanja se odvija iz više koraka: rezanje rolni štofa na CNC mašinama, čime je iskorištenost materijala 95% te je mogućnost greške umanjena na 1%; šivanje (spajanje) komada štofa u jednu cjelinu; štepovanje ukrasnih štepova na posebnim mašinama koje daju modernu notu proizvodima i osiguravaju ojačane spojeve štofova.

7
TAPETARIJA
Finalna Faza

Krajna tačka proizvodnje, u tapetariji proizvod dobija svoj finalni izgled. Pripremljene i obložene konstrukcije i zašivene presvlake spajaju se u jednu cjelinu, te u ovom odjelu dolazi do izražaja kvalitet pripreme u svim prethodnim procesima proizvodnje.

8
PAKOVANJE
Provjera kvaliteta

Svaki završni proizvod mora proći kontrolu koja se vrši prije pakovanja. Odjel pakovanja vrši inspekciju izgleda, te nakon provjere postavlja zaštitu od kartona te proizvod oblažu kvalitetnim najlonom. Uz svaki proizvod se pakuje " Iskaznica o proizvodu " u kojoj se nalaze sve bitne informacije o materijalima, načinu upotrebe te jamstveni list.

9
ten-years-experience-badge-vector-3751256 - Edited
10
godina poslovanja
zaposleni icona
50 +
distributera
free-truck-icon-1058-thumb
97.5 %
ispoštovanih rokova
5278603
5000 +
proizvoda godišnje

Postanite DISTRIBUTER

Tražite pouzdanog dobavljača za Vaš salon ? 

  • brza isporuka – do 45 dana 
  • garancija na sve proizvode – 1 godina
  •  certifikat  BONITETNE POUZDANOSTI 2022.